Confidentialitate

1. Informatii generale


Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internetwww enove.ro 


Conform cerintelor Regulamentului General pentru Protectia Datelor (GDPR - General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, Foza Sa Srl (enove.ro) are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

 Website-ul enove.ro este deținut și operat de către Foza Sa Srl, CIF 36917960, J05/46/2017 Str. Alexandru Cazaban 22 Oradea.

 Foza Sa Srl (enove.ro) este un Operator al datelor cu caracter personal pe care dvs. (persoana vizata) ni le transmiteti.


 
eNove.ro vă respectă dreptul asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal (termen care se referă la informaţii privind orice persoană fizică identificată sau identificabilă). De aceea, dorim să ne asigurăm că înțelegeți ce informații culegem, cum și de ce le folosim, cui le putem dezvălui, ce măsuri de securitate luăm pentru a le proteja, ce drepturi aveti și cum vi le puteți exercita.

 Prin folosirea acestui website și crearea unui cont de utilizator, declaraţi în mod expres că aveţi 18 ani împliniți şi că ne permiteţi să vă folosim datele personale aşa cum este descris în acest material. În caz contrar, vă rugăm să nu folosiţi website-ul.


2. De ce avem nevoie de date

Avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal pentru a va putea furniza Serviciile, cu urmatoarele scopuri:

  • Pentru prelucrarea comenzii si furnizarea produselor si serviciilor dorite;
  • Pentru evaluarea produselor si serviciilor pe care vi le furnizam;
  • Pentru a va oferi acces la functionalitatile site-ului in calitate de utilizator inregistrat;
  • Pentru administrarea site-ului
  • Pentru analiza si imbunatatirea site-ului, a ofertei comerciale si a publicitatii pe care o desfasuram;
  • Pentru a va oferi posibilitatea de a participa la concursuri, promotii;
  • Pentru a va transmite mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, contul de utilizator, etc);
  • Pentru a va transmite oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea eNove.ro (enove.ro), in cazul in care v-ati exprimat acordul in acest sens.

3. Ce tip de date personale colectăm

Datele personale înseamnă orice informație referitoare la dumneavoastră care ne permite să vă identificăm, cum ar fi numele dumneavoastră, datele de contact, detaliile de plată și informațiile despre accesul dumneavoastră pe site-ul nostru.

Putem colecta date personale de la dumneavoastră atunci când vă creați un cont enove.ro în vederea evaluării ofertelor noastre sau achiziționării unui produs din magazinul nostru on-line, când utilizați site-ul web sau alte site-uri accesibile prin intermediul site-ului web, când participați la un sondaj sau concurs sau când ne contactați.

Mai exact, putem colecta următoarele categorii de informații:

      a. Numele, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, numărul de telefon, cardul de credit / debit sau alte detalii de plată;

      b. Colectăm date despre dispozitivul dvs. și despre modul în care dvs. și dispozitivul interacționați cu produsele noastre.

      c. Informații despre utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru;

      d. Comunicațiile pe care le faceți cu noi sau pe care le direcționați către noi prin scrisori, e-mailuri, servicii de chat, apeluri și rețele de socializare.

      e. Colectăm date despre dispozitivul și rețeaua pe care le utilizați pentru a vă conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre sistemele de operare și aplicațiile software instalate pe dispozitivul dvs., inclusiv cheile de produs. De asemenea, includ adresa IP, setările regionale și setările de limbă.

Colectăm parolele, indiciile pentru parole și informații de securitate similare folosite pentru autentificare și pentru accesarea contului.

    Vom procesa orice fel de alte date doar dacă v-ați dat consimțământul explicit sau acest lucru este cerut de legile în vigoare la acel moment dat sau ați facut publice aceste date în mod deliberat.

    4. Ce vom face cu datele

    Datele dumneavoastră pot fi utilizate în următoarele scopuri:

    • Pentru furnizarea produselor și serviciilor pe care le solicitați: folosim informațiile pe care ni le furnizați pentru a efectua serviciile pe care le-ați solicitat în legătură cu chizițiile dumneavoastră, inclusiv modificările solicitate legate de aceste achiziții;
    • Pentru a vă contacta în cazul unei schimbări a condițiilor de achiziție. Aceste informații nu au scop comercial și nu vă puteți dezabona de la ele;
    • Pentru verificarea cardului de credit sau a altui tip de card folosit pentru plată: folosim informațiile dumneavoastră de plată în scopuri de contabilitate, facturare și audit și pentru detectarea și/sau prevenirea oricăror activități frauduloase;
    • În scopuri administrative sau juridice: folosim datele dumneavoastră pentru analiză statistică și de marketing, testarea sistemelor, studii privind satisfacția clienților, întreținere și dezvoltare, sau pentru a rezolva o dispută sau o revendicare. Societatea noastră nu realizează profilarea datelor pe baza datelor pe care le colectăm de la dumneavoastră în scopuri de analiză statistică și de marketing. Orice activitate de profilare va fi efectuată numai cu consimțământul dumneavoastră prealabil și depunând toate eforturile pentru a vă asigura că toate datele pe care se bazează sunt corecte.
    • Securitate, sănătate, administrație, prevenirea/detectarea infracțiunilor: este posibil să transmitem informațiile dumneavoastră autorităților guvernamentale sau organelor de aplicare a legii pentru a respecta cerințele legale;
    • Pentru comunicări ale Serviciului de asistență clienți: folosim datele dumneavoastră pentru a gestiona relația noastră cu dumneavoastră ca și client și pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența dumneavoastră cu noi;
    • Pentru a furniza servicii personalizate: folosim datele dumneavoastră pentru a furniza informații care credem că vă interesează înainte, în timpul și după achiziția dumneavoastră și pentru a personaliza serviciile pe care vi le oferim, cum ar fi oferte speciale;
    • Marketing: din când în când, vă vom contacta cu informații despre oferte promoționale și produse auxiliare prin intermediul comunicărilor online. Cu toate acestea, veți avea opțiunea de a vă abona sau dezabona de la astfel de comunicări, indicând acest lucru în etapa de creare a contului StarShinerS. De asemenea, la orice comunicare online din partea noastră, veți avea ocazia să indicați că nu mai doriți să primiți materialele noastre de marketing direct.
    • Putem furniza datele dvs. cu caracter personal altor companii cu care ne aflam in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate in acest document.

    De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră personale într-unul sau mai multe dintre următoarele cazuri:

    • Pentru a respecta o obligație legală (de exemplu, cerințele fiscale sau vamale sau cele privind protecția consumatorilor);
    • Ne-ați dat consimțământul pentru utilizarea datele dumneavoastră personale (de exemplu, pentru utilizarea în scopuri comerciale);
    • Pentru a vă proteja interesele vitale sau cele ale unei alte persoane;

    Vom procesa datele dumneavoastră personale numai în cazul în care avem o bază legală pentru a face acest lucru. Baza legală va depinde de motivele pentru care am colectat și pentru care trebuie să folosim datele dumneavoastră personale.

    În cele mai multe cazuri, va trebui să procesăm datele dumneavoastră personale pentru a le putea introduce în contractul nostru de vânzare cu dumneavoastră


    Doar copiii cu vârsta de cel puțin 16 ani pot să-și dea consimțământul. Pentru copiii sub această vârstă, este necesar consimțământul părinților sau al tutorilor legali ai copiilor.

    Vom dezvalui informatii daca acest lucru este justificat in scopul de a ne proteja impotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea. Datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci cand consideram, cu buna credinta, ca avem obligatia de a face acest lucru in conformitate cu legea.


    5. Cat timp pastram datele

    Ca regula generala, vom stoca datele dvs cu caracter personal cat timp aveti un cont In platforma eNove.ro. Vom pastra doar atat timp cat este necesar pentru a va putea oferi serviciile noastre.

    Nu vom păstra datele dumneavoastră mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopul pentru care sunt prelucrate. Pentru a determina perioada de păstrare adecvată, luăm în considerare cantitatea, natura și sensibilitatea datelor personale, scopurile pentru care le prelucrăm și dacă putem atinge aceste scopuri prin alte mijloace.

    De asemenea, trebuie să luăm în considerare perioadele pentru care ar putea fi necesar să păstrăm date cu caracter personal pentru a ne îndeplini obligațiile legale (de exemplu, în legătură cu revendicările pentru returnarea produselor) sau pentru a ne ocupa de reclamații, întrebări și pentru a ne proteja drepturile legale în cazul unei revendicări.

    Atunci când nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră personale, le vom șterge sau distruge în siguranță.

    Pe baza unei solicitari trimise catre eNove.ro (enove.ro) prin email la adresa info@enove.ro sau utilizand optiunile disponibile in contul de utilizator de pe site, ne puteti solicita anularea contului de utilizator si stergerea sau anonimizarea datelor.

    Orice date cu caracter personal pe care le detinem in scop de marketing le vom pastra pana in momentul in care ne anuntati ca nu mai doriti sa primiti aceste informari.

    6. Transferul datelor cu caracter personal

    Datele cu caracter personal furnizate catre FOZA SA SRL (enove.ro) pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana si numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate in acest document.


    7. Cui le putem dezvălui?

    Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, DIAL BUSINESS TRADING SRL poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina DIAL BUSINESS TRADING SRL in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

    • pentru administrarea Site-ului;
    • angajaţilor, consultanţilor noştri și persoanelor autorizate care au nevoie să le cunoască;
    • in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre FOZA SA SRL prin intermediul Site-ului;
    • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea Site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
    • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
    • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
    • atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.
    • terţilor-parteneri care ne furnizează servicii (precum furnizori de platforme e-commerce, curieri care livrează produsele, cei care găzduiesc website-ul, cei care ne ajută la monitorizarea și optimizarea website-ului, cei care asigură serviciul de suport clienți, alte companii care ne ajută să transmitem comunicări și oferte promoționale, parteneri care difuzează reclame personalizate și publicitate targetată comportamental.
    • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre, numai in scopurile mentionate in acest document.


    8. Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

    Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

    Toate detaliile de plată sunt transmise printr-o conexiune de tip SSL și sunt stocate în conformitate cu Standardele privind Securitatea Datelor din Industria Plăților cu Cardul.

    Solicităm tuturor părților terțe să dispună de măsuri tehnice și operaționale de securitate adecvate pentru a vă proteja datele personale, în conformitate cu legislația româna și UE privind normele de protecție a datelor.


    9. Care sunt drepturile dvs.

    Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi In legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.
    Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi :

    •  dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre FOZA SA SRL , conform celor descrise in prezentul document;
    • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea FOZA SA SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
    • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre FOZA SA SRL a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
    • dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

           ○       acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

           ○       in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

           ○       in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;

           ○       in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

           ○       in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;

           ○       datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

    • dreptul să ne solicitați să transformăm în date anonime acele date pe care nu le prelucrăm în mod legal;
    • dreptul de opoziţie - vă puteți opune, în orice moment, la orice prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal, din motive întemeiate și legitime legate sau nu de o situație specifică. De asemenea, puteți refuza ca datele să vă fie folosite pentru marketing direct sau să fie dezvăluite unor terţi în acest scop;
    • dreptul de retragere a consimțământului - acordul de prelucrare a datelor poate fi oricândrevocat de către dumneavoastră, fără a prezenta un motiv sau o justificare în acest sens. 
    • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate - la solicitarea dumneavoastră vă vom transmite ce informații colectăm pentru realizarea de avatare cu scopul de a livra reclame cât mai targetate.
    • Orice alt drept stabilit prin legea nr. 677/2001

      (pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date) și prin legea nr. 506/2004 (privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice).


    In cazul in care considerati ca orice date cu caracter personal ale dvs. pe care noi le detinem sunt incorecte sau incomplete, aveti posibilitatea sa solicitati consultarea, rectificarea sau stergerea acestor informatii. Ne puteti contacta in acest sens prin email la adresa info@enove.ro

    In cazul in care doriti sa reclamati modul in care am gestionat datele dvs., va rugam sa ne contactati pe email la adresa info@enove.ro. Vom analiza reclamatia dvs. si vom colabora cu dvs. pentru rezolvarea problemei.

    De asemenea, vă puteți adresa ANSPDCP sau instanței, dacă considerați că v-am încălcat drepturile.